De trends van 2024

Wat zijn de grootste trends van dit seizoen?

Ben je klaar om je garderobe helemaal spring ready te maken? In deze blog lees je alles over de opkomende spring/summer trends, om je stijlgame naar een hoger niveau te tillen. Van de populaire Adidas Spezial/Gazelle tot de verfrissende tinten van 'ice blue' en de onverwachte populariteit van ‘Animal print', deze trends beheersen de catwalks en straten dit seizoen. Dus, bereid je voor om geïnspireerd te worden terwijl we deze opwindende trends verkennen en je helpen bij het vinden van jouw perfecte look voor 2024!

 

Polo’s

Klassiek met horizontale strepen of met contrasterende kraag; in 2024 is de polo weer vol aanwezig. Bereid je voor om veel meer te zien van de bescheiden katoenen stijl met kraag, die gestyled is met alles van shorts voor heren tot micro-minirokken met ruches, goudbrokaten shift-jurken tot met pailletten versierde blouses. Die countryclub-stemming blijft ook in 2024 een trend, met rugbyshirts en slippers en spa-handdoeken als accessoires. De sleutel om het moeiteloos te laten voelen? Vergeet niet om je haar in de war te brengen.

 

Denim on Denim

In 2024 lijkt denim niet te stoppen. Het jaar van goede denim in 2023 was slechts het begin, want de liefde voor deze iconische stof gaat door. Denim on denim, eens beschouwd als een modefout, is nu een gedurfde keuze die wordt omarmd door modeliefhebbers over de hele wereld. Volgens Kate Bellman, een autoriteit op het gebied van mode bij Nordstrom, zijn wijde pijpen een blijvertje. Maar dat is nog niet alles. Denim heeft een evolutie doorgemaakt en is nu zelfs acceptabel als avondkleding, zolang het maar de juiste uitstraling heeft. Denk aan een volledige denimlook van top tot teen. Het geheim van denim zit hem in zijn veelzijdigheid. Of het nu zomer of winter is, of je nu naar een informeel feestje gaat of een chic diner bijwoont, denim past altijd. Pak je favoriete paar straight leg jeans en combineer het met een tijdloos blauw spijkerjack, en je bent klaar voor elke gelegenheid. Dus, terwijl de wereld misschien te maken krijgt met economische uitdagingen en onzekerheden, kunnen we op denim vertrouwen en blijkt het opnieuw weer een tijdloze trend te zijn.

 

Sheer Delights

Tule, mesh en chiffon stonden in het middelpunt van de lente/zomercollecties met delicate, doorschijnende looks die als suikerspinnen in de zoetste tinten om het lichaam leken te zijn gesponnen. Tot nu toe is de trend zich op een aantal manieren op de catwalk zien gezien, waaronder herhalingen van klassieke (en doorgaans zwaardere) kledingstukken zoals coltruien, gebreide kleding en overhemden, voor een lichtere manier om populaire kledingstijlen te dragen. Als volledig sheer een beetje gewaagd aanvoelt, combineer dan transparante lagen met een bomberjack en een dikke riem.

Blokecore

In 2023 werd sportkleding al steeds populairder in Europa. Het werd zo populair dat het zelfs een mix veroorzaakte tussen mode en voetbal, waarbij kleding steeds minder genderneutraal werd. Vorig jaar voorspelde EDITED al dat voetbalshirts een grote trend zouden worden, en nu met het UEFA Europees kampioenschap voetbal van 2024 in het vooruitzicht, zullen atletische tops echt een grote hit worden. Dit jaar kun je verwachten dat sporttops helemaal in blijven, en ze zullen een eerbetoon brengen aan de subcultuur 'Blokecore'. Denk hierbij niet alleen aan voetbalshirts, maar ook rugbyshirts en hockeytruien gaan viraal.


Animal Print

Naast de populaire Adidas Samba, was 2023 een geweldig jaar voor luipaardprint. De verspreiding van dierenprints zal een grote tweede opkomst maken in 2024. Toch kan luipaardprint een lastige toevoeging aan een garderobe zijn, vooral als je afwijkt van de minimalistische stijl die we de afgelopen seizoenen hebben gezien. Gelukkig kunnen we naar de beroemdheden kijken voor enkele stylingtips. Sommigen geven de voorkeur aan een lichter tintje en gebruiken een printje om hun outfits een kick te geven. Zoals een short met luipaardprint met een minimalistisch T-shirt en hippe motorlaarzen of een subtielere luipaardprint op de kraag van de jas. Voor degenen die misschien nog niet klaar zijn om zich in een volledige luipaardlook te storten, is een andere styling optie een opvallend accessoire, zoals een tas of een hoed.

 

90’s Redux

Tijd voor een redux uit de jaren 90. Terwijl de wereld langzaam in een nieuwe teruggang terechtkomt, zijn gedurfde kleuren en opvallende logo's aan het verdwijnen en is discrete chic terug. De richtlijn is eenvoudig: minimaliseren, minimaliseren, minimaliseren. Zoek naar camel kleurige kokerrokken, grijze maatwerk, witte overhemden en jeans in boyfriend-stijl. Zo creëer je een capsulekast met draagbare basisstukken voor elke gelegenheid.


Adidas Spezial/Gazelle

De Adidas Samba leek een tijdje ontastbaar, maar lijkt nu toch vervangen te worden. Beroemdheden en streetstylesterren worden nu gespot met een andere schoen van het merk: de Handball Spezial- en Gazelle sneakers. Nieuw zijn de sneakers niet bepaald, want het gaat om een iconisch model binnen de Adidas Originals-lijn. De Spezials werden oorspronkelijk ontworpen voor handbalspelers, wat ook meteen de naam verklaart. De Gazelle is aan de andere hand geïnspireerd op retro voetbalschoenen. Fans zijn dol op de opvallende kleurencombinaties en de retro look and feel van de sneakers, die teruggrijpt naar de stijl van de jaren 70 en 80. Hoewel de Spezial en Gazelle enorm op de Samba’s lijken, zijn ze uitgevoerd in suède, terwijl Samba's van leer zijn.

 

Nu ben je klaar om jezelf voor te bereiden op het komende seizoen! Met deze opwindende trends in gedachten, ben je helemaal klaar om je garderobe een upgrade te geven en je stijl naar nieuwe hoogten te tillen. Of je nu kiest voor de verfrissende uitstraling van Ice Blue, de wilde look van Animal Print, of de subtiele optie van Sheer Delights, er is voor elk wat wils. Vergeet ook niet de tijdloze elegantie van Polo's en de gedurfde statement van Denim on Denim, samen met de nostalgische terugkeer van 90s Redux en de populaire Adidas Spezial en Gazelle sneakers. Bij Coef Concept vind je alles wat je nodig hebt om je trendy look compleet te maken.